Locatii pentru sedinta foto de nunta in Targu Mures si imprejurimi

Esti in cautare de locatii pentru sedinta foto de nunta din Targu Mures?

Ai ajuns in locul potrivit! De la peisaje urbane captivante la oaze de natura, te invit sa le exploram impreuna si sper ca aceste optiuni sa te ajute sa gasesti locatii pentru sedinta foto de nunta pe gustul tau. Inainte sa incepem, imi fac putina reclama :)) Daca ai nevoie de fotograf pentru o sedinta foto sau pentru nunta ta, esti in locul potrivit. Arunca o privire peste portfoliu !

Sa vorbim in primul rand despre “elefantul din camera”. E una dintre acele locatii pentru sedinta foto de nunta pe care probabil multi incearca sa le evite, pe de-o parte pentru ca este arhifotografiata iar pe de alta parte pentru ca nu vor sa aiba fotografii “ca toti ceilalti”. Da, este vorba de Cetatea Medievala din Targu Mures. Personal consider ca ramane o locatie cu mult potential, in care da, fotografii sunt provocati sa gaseasca tot timpul ceva nou, dar cu putina creativitate acest lucru este usor de realizat ! Fatada in stil gotic a bisericii reformate, cat si imprejurul acesteia ofera cadrul ideal fotografilor pentru a va surprinde imaginile dorite.

locatii pentru sedinta foto de nunta

Castel Haller

Ogra – Situat la 22 de km de Targu Mures, in apropierea drumul național E 60 in directia Cluj Napoca, este primul castel renovat in pensiune turistica din Transilvania, care reflecta eleganta vremurilor trecute. Atat interiorul in stil clasicist baroc, cat si gradina generoasa, atent aranjata, fantana arteziana si foisorul ornamental deosebit, pot ajuta la o sedinta foto reusita.

Palatul Culturii

Situat in centru, langa primarie, nu mai are nevoie de descriere fiind probabil cea mai impunatoare si mai cunoscuta cladire din oras. Stilul Art Nouveau regasit ,este completat de scarile cu vitralii impunatoare, cireasa de pe tort fiind Sala Oglinzilor. Lumina din interior este o provocare pentru fotografi, dar cu putina atentie, rabdare si buna dispozitie se pot face fotografii cu o eleganta aparte.

Hotel Privo

Situat aproape de centrul orasului, imbina stilul modern, minimalist cu ansamblul istoric format din Vila Csonka si parcul aferent. Fotografiile aici pot avea un aer modern, fashion.

Padure Sanisor

O ambianta naturala, cu padure, drum forestier, si dealuri pitoresti. E una din acele locatii pentru sedinta foto de nunta preferate pentru fotografii mureseni.

Castel Teleki

Situat la 20 km de Targu Mures, in comuna Gornesti. Principalele puncte de interes fotografic fiind interiorul (holul si sala mare), lacul, podul pe fundalul caruia se vede castelul, curtea interioara, cat si gradinile din jur pline de copaci si vegetatie.

Boutique Hotel Cocosul de Aur

O cladire bine cunoscuta in oras, care combina arta si istoria intr-o atmosfera luxurianta,moderna.

Graffiti-uri

Se pot gasi in mai multe locatii din oras, cum ar fi in pasajul acoperit de la Luxor, in Aleea Carpati peste drum de “turbina”, sub podul mures, pe gard langa calea ferata.

Ziduri colorate

In parcare la Shopping City. Puteti adauga fotografiilor voastre un strop de culoare, intr-un cadru urban, minimalist unde fotograful se poate juca cu linii si compozitii interesante.

Taramul Lavandei

Situat in comuna Madaras, la 22 km de Targu Mures. Se poate vizita 2-3 saptamani pe an, de obicei in luna iunie. Un loc cu adevarat superb, care aduce magia lavandei “de Provence” la noi acasa.

Platoul Cornesti

Nu e o locatie foarte ofertanta din punct de vedere fotografic, dar pentru iubitorii de natura, copaci, padure, poate fi o alegere potrivita.

Cladirea Prefecturii

Holul interior al prefecturii, desi intunecos, ofera niste perspective interesante. La fel si intrarea principala.

Piata Trandafirilor

O locatie ideala atunci cand mirii au biserica in zona centrului si vor o optiune rapida de fotografiat.

Deasupra centurii, langa cartierul Belvedere. O locatie in natura, cu vedere asupra orasului.

Teatrul National

Cu holurile si intrarea impunatoare, poate fi o optiune de luat in calcul pentru cei mai nostalgici.

  • In plus puteti da o fuga prin cateva din restaurantele moderne, cum sunt Nivo, Petry Urban Grill, Casa Petrina, etc.
  • In cazul in care nu au evenimente, puteti opta pentru o sedinta foto chiar in curtile interioare generoase ale restaurantelor de nunti, cum ar fi: RAB, Gallery, Boema, Terra Luxurry, Passion, Cortul Ana (Voivodeni).

Atentie ! Pentru toate aceste locatii pentru sedinta foto de nunta (in afara de cele din natura), trebuie sunat inainte pentru informatii si costuri !

  • In restaurante, clientii acestora pot fi deranjati de fotografi si de toata “agitatia” creata prin fotografiere. De aceea in acest gen de locatii trebuie ca atat fotografii/videografii cat si mirii sa fie cat mai discreti.
  • Luati in considerare si vremea. Daca a fost sau este o zi ploioasa, evitati locatiile din natura, in care rochia, respectiv trena se pot murdari, tocurile pot intra in pamant, iar solul poate fi alunecos.

Cu drag,

Dan Câmpean