Starostele – Inutil sau important ?

Imi aduc aminte in mod special de o nunta de acum cativa ani, pentru ca a fost cu de toate. Nu au lipsit traditii care pentru unii pot fi de domeniul ridicolului, precum dansul cu gaina jupuita, legatul drumului la nesfarsit si aruncatul tiglelor de pe casa. Cu toate acestea, a fost o nunta superba, cu miri faini si invitati imbracati in proportie de 70% in costume populare. Dar nu aceste lucruri ma fac sa mi-o amintesc, ci domnul staroste (sau vornic, cum i se mai spune).

Pentru mine ca fotograf profesionist de nunta, a fost o reala aventura sa ma sustrag si sa ma impun in fata ideilor lui “minunate”. Avea el in minte un set de fotografii si reguli care trebuiau bifate neaparat, de la tinutul miresei in palma pana la pozitii indecente cu nasii si mirii. Puteam trece aceste lucruri cu vederea, nu ar fi fost prima data cand se intampla. Dar cireasa de pe tort, a fost exact la momentul tortului.

Cand trebuia sa anunte momentul, starostele nu era de gasit. Dupa cateva momente, l-au pescuit copiii dintr-un sant, era rupt de beat. A venit cumva pe doua picioare, a luat microfonul, iar ce a urmat, e desprins parca dintr-un film cu prosti : ). Mirii priveau inmarmuriti cum ceea ce trebuia sa fie “cel mai dulce moment al zilei” se transformase in ceva greu de digerat.

Ca sa inchei cu acest episod, specific ca domnul respectiv a fost chemat/contractat de socrii, (decideti voi daca e sau nu relevant acest lucru).

mc mures

Acum, intr-o nota mai pozitiva, din fericire lucrurile au progresat mult si in acest domeniu. “starostii” au evoluat si majoritatea s-au transformat usor in MC (maestru de ceremonii)/ mc mures. Si contrar exemplului de mai sus, sunt eleganti si fac ca evenimentul sa mearga “ca pe roate”.

Un Mc de nunta / MC mures, are in primul rand rolul de a coordona bunul mers al nuntii.

Consider ca trebuie sa fie o persoana carismatica, cu o dictie foarte buna si cu un simt fin al umorului. La restaurant, e ideal sa aduca o doza de energie si motivatie pentru ca invitatii sa vina pe ring alaturi de miri. De asemenea e important sa aiba o buna intelegere cu dj-ul/bandul si sa fie perspicace in orice moment al nuntii.

Va recomand sa va intalniti cu ei, sa-i cunoasteti, sa fiti convinsi ca ajung sa va inteleaga si ca aduc un aport real la bunul mers si planificarea nuntii voastre.

Ca sa va fac cautarea mai usoara, am facut pentru voi o lista (pentru gusturi si tipologii diferite) cu maestrii de ceremonii cu care eu am lucrat in zona Mures, si care stiu ca fac o treaba foarte buna. Click pe nume pentru a deschide pagina lor de facebook:

Sper sa fie de folos in alegerea unui MC Mures si in organizarea evenimentelor voastre !