10 sfaturi pentru Reel-uri in 2024. Cum sa fi viral ?

Deci ce sunt, cum functioneaza si de unde au aparut ?

Odata cu aparitia tik-tok-ului si a video-urilor de pe Facebook / Instagram, au aparut aceste clipuri scurte, de regula cu o durata de pana in 60 de secunde, filmate in mod vertical, denumite “Reels”.

Sa intram direct in paine si sa vedem cum facem cele mai virale Reel-uri in 2024.

Bineinteles pe parcursul anului poti urmari Reel-urile mele de pe Instagram cat si website-ul meu pentru inspiratie. Acum poate o sa zici: “No bine bine, da tu de ce nu ai reel-uri tocmai virale daca te-ai trezit sa dai sfaturi? :))”. Si oarecum ai dreptate, dar sa-ti spun si motivul: Chiar daca aparent pare simplu, sa devi “viral” necesita o dedicare si o munca aparte. As putea spune chiar ca e nevoie de un content creator cu norma full time ca sa faca asta intr-un mod ideal. Iar focusul meu principal e fotografia de nunta, si nu am sa sacrific atentia si dedicarea mea pentru aceste reel-uri, chiar daca le voi mai face din cand in cand atunci cand imi permite timpul.

Asadar iata niste sfaturi care din perspectiva mea te vor ajuta sa imbunatatesti aceste reel-uri in 2024. Desi vor avea o tenta de “reel-uri la nunti”, se pot aplica oricare ar fi domeniul tau de interes.

*ps: Ai nevoie doar de un smartphone bun. Daca stai sa urmaresti, vei vedea ca cele mai virale reel-uri nu sunt facute cu camere profesionale si tot felul de gadget-uri inutile 🙂

reel-uri in 2024

1. Alege momentele-cheie:

 • Identifica si concentreaza-te pe momentele cele mai memorabile si pline de emotie de la nunta, precum primul dans al mirilor, momentele amuzante de pe ringul de dans sau discursurile sincere ale invitatilor. Aceste momente vor captiva publicul si vor aduce reel-ului tau o nota speciala.

2. Creeaza o poveste sau un moment autentic

 • Aminteste-ti ca ceea ce conteaza cel mai mult este povestea din spatele fotografiei/video-ului. Aceasta face ca un video sa fie autentic si transmite emotiile si bucuria din momentele reale, speciale, pe care mai ales mirii si le vor aminti cu drag si emotie.
reel-uri in 2024
reel-uri in 2024

4. Keep it simple !

 • Ca sa ai reel-uri in 2024 usor de inteles si apreciate, e important sa pastrezi lucrurile simple si “curate”.
 • Alege un subiect principal sau o poveste pe care sa te concentrezi in reel, astfel incat sa transmiti un mesaj clar si sa eviti confuzia.
 • Incearca sa folosesti un design minimalist si sa te limitezi la elementele esentiale, astfel incat sa nu distragi atentia de la subiectul principal.

3. Folosește muzica si hashtag-urile potrivite:

Alege cu grija coloana sonora a reel-ului tau, selectand piese care sa completeze atmosfera si sa amplifice emotiile transmise de imagini. Muzica potrivita poate face diferenta intre un reel obisnuit si unul viral. Asigurate ca ai hashtag-urile populare si potrivite pentru subiectul tau.

reel-uri in 2024
reel-uri in 2024

5. Fi relaxat in fata sau in spatele camerei

 • Chiar daca nu esti obisnuit cu filmarile sau pozele, nu-ti face griji! Important este sa fii tu insuti si sa te simti relaxat si confortabil in fata camerei.
 • Poti incerca sa faci cateva exercitii de respiratie sau sa-ti vizualizezi in minte momentele frumoase pe care vrei sa le surprinzi, pentru a-ti reduce anxietatea si stresul.

6. Fi cu ochii in patru.

In fotografie/videografie, regula care primeaza in fata tuturor regulilor este sa surprinzi momentul ! Este cel mai important, pentru ca momentele autentice si spontane nu se repeta si in mod cert un moment regizat ulterior nu va mai avea naturaletea celui original.

reel-uri in 2024
reel-uri in 2024

7. Gaseste acel element surpriza:

Integreaza elemente neasteptate sau surprinzatoare in reel-ul tau, cum ar fi momente haioase, secvente de dans improvizate sau efecte speciale inedite. Aceste momente de surpriza vor captiva si vor angrena publicul, crescand sansele sa fi viral cu reel-uri in 2024.

8. Shot Shot Shot !

 • Atunci cand filmezi, aminteste-ti sa surprinzi cat mai multe cadre variate si diverse, pentru a-ti oferi mai mult material din care sa selectionezi cele mai bune momente in reel.
 • Fa multe incercari si experimenteaza cu diferite setari si unghiuri de filmare pentru a obtine o varietate de cadre interesante si captivante.
 • Cu cat ai mai mult material de lucru, cu atat vei avea o gama mai larga de optiuni atunci cand vine vorba de editarea si compunerea finala a reel-ului tau.
reel-uri in 2024
reel-uri in 2024

9. Ai grija la lumina si la sunet

 • Desi lumina si sunetul sunt importante pentru calitatea reel-ului, ideea si continutul sunt decisive. Poti adauga un microfon tip lavaliera, respectiv o lampa de tip ringlight pentru o extra calitate a sunetului si a luminii.
 • Te poti folosi si de aplicatii dedicate, una din cele mai folosite aplicatii pentru Reel-uri in 2024 fiind Capcut.

10. Ofera un final memorabil

Incheie reel-ul cu un final puternic si memorabil, care sa rezoneze cu publicul si sa lase o impresie durabila. Un final bine gandit poate consolida impactul reel-ului si poate incuraja distribuirea si comentarea acestuia. Nu uita sa raspunzi la comentarii si sa interactionezi cu publicul !

reel-uri in 2024

Iti doresc un 2024 cat mai creativ !

Cu drag,

Dan Campean